Kerro mitä kunnon työ tarkoittaa sinulle

Tänään 7.10. pidetään globaali kunnon työn päivä. Tarkoituksena on nostaa keskusteluun työelämän perusoikeudet, joita ovat oikeus minimipalkkaan, oikeus järjestäytymiseen, reiluun kohteluun ja työehtosopimukseen.

Operaatio Vakiduuni osallistuu kunnon työn -päivään 7.10., koska meidän mielestä kunnon työ tuo turvaa, se mahdollistaa arkipäiväisen elämän, perheen ja toimeentulon jolla pystyy elämään. Me haluamme yhdessä muistuttaa, että lisääntyvät pätkätyöt koskettavat koko maailman työntekijöitä.

Miljoonat työntekijät ympäri maailman elävät köyhyydessä vailla tulevaisuutta. Suomessa pätkätyöntekijöiden määrä kasvaa jatkuvasti. 83 000 nollatuntityöntekijää kokevat päivittäin epävarmuutta ja toivottomuutta tulevaisuudestaan. He elävät jatkuvalla koeajalla vailla työlainsäädännön turvaa.

Operaatio Vakiduuni kampanja-aktiivi Iida Viljaselle kunnon työ tarkoittaa hyvällä porukalla yhdessä tekemistä ja reiluja työehtoja.

”Olen huolissani Suomen tulevaisuudesta ja työelämän kehityksestä, koska minusta tuntuu että työntekijät joutuvat kantamaan kaiken vastuun. Ei ole oikein, että pätkätyöt lisääntyvät ja sitä myötä huoli toimeentulosta kasvaa. Siksi minä tuen Operaatio Vakiduuni –kampanjaa.” Hän sanoo.

Osallistu sinäkin kunnon työn päivän -tapahtumaan 7.10. Voit tulla Narinkkatorille paikalle klo 11 – 13 tai voit osallistua some-tempaukseen kunnon työn puolesta samana päivänä.

Toimi näin:

1) Kerää työ- tai kaveriporukka koolle

2) Pohtikaa mitä kunnon työ teille tarkoittaa

3) Kirjoittakaa se isolle kyltille tai paperille ja kirjoittakaa siihen some-tunnukset #Vakiduuni ja #Kunnontyönpäivä

4) Ottakaa porukasta kyltin kanssa kuva ja julkaiskaa Facebookissa ja Twitterissä käyttäen edellä mainittuja some-tunnuksia.

Narinkkatorin tapahtumassa pyydämme ihmisiä tukemaan Operaatio Vakiduuni -kampanjaa ja paistamme kunnon työn päivän kunniaksi makkaraa (myös kasvisvaihtoehto). Paikalla myös SASK ry.

Lue lisää:

www.operaatiovakiduuni.fi

www.kunnontyo.fi

www.ituc-csi.org

www.industriall-union.org

 

--> --> --> -->