Lähetä sähköpostia Postin johdolle, emme hyväksy sanelua

Operaatio Vakiduuni haluaa tukea Postin työntekijöitä työehtosopimusneuvotteluissa. Emme hyväksy Postin johdon tapaa toimia ja kohdella työntekijöitään. Olemme yhdessä sopimisen kannalla, pakkoa ja sanelua vastaan. Lähetä Postin johdolle sähköpostia, että et hyväksy vuokratyöntekijöiden lisäämistä ja työntekijöiden neuvottelumahdollisuuksien ja työehtojen kaventamista. Sähköpostia voit lähettää suoraan tästä linkistä: https://actionnetwork.org/letters/laheta-sahkopostia-postin-johdolle-emme-hyvaksy-sanelua?source=direct_link&referrer=3f2c7b383d9cb10a844dc2b701d3c1428c61eedd

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU neuvottelee parhaillaan viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksesta Palvelualojen työnantajien PALTA:n kanssa. PALTA:n varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto myönsi eilen Ylen tv-uutisissa, että Posti vuokraa SOL Henkilöstöpalveluista työntekijöitä nimenomaan työrauhatilanteeseen varautuakseen.

– Postin toiminta ei millään tavalla edistä käynnissä olevia työehtoneuvotteluja. Valtionyhtiön toiminta kiristää yleisestikin työmarkkinoiden ilmapiiriä, joka on hallituksen pakkolakihankkeiden ja muiden työehtojen heikennysesitysten myötä ennestäänkin jännitteinen, SAK:n Matti Tukiainen huomauttaa.

Postin tavoittelemat työehtojen heikennykset johtaisivat jopa 30 prosentin palkanalennuksiin. Posti tavoittelee jatkossa vain minimiresurssin hoitamista vakituisella työvoimalla muun työvoiman ollessa vuokratyövoimaa.

Postilaiset ovat tahtomattaan joutuneet myrskyn silmään. Jos nämä röyhkeät vaatimukset menevät läpi, työntekijät eivät enää tiedä töihin tullessaan koska päivä päättyy. Työvuorot voivat olla joko epäinhimillisen pitkiä ja rankkoja tai niin lyhyitä, ettei niillä tule toimeen.

Työnantaja voi yksipuolisesti määrätä työntekijän vaihtamaan toimipaikkaa tuntien matkan päähän. Työnantaja voi päättää, mitä työehtosopimusta noudattaa vuokratyöntekijöiden kohdalla.

--> --> --> -->