MIKSI

Nollatuntisopimukset ovat pätkätyön yksi ilmenemismuoto. Ne kyseenalaistavat vakiduunin perusajatuksen. Jos ihmisiltä evätään mahdollisuus toimeentuloon yhdellä työllä, työsuhdeturva tai vapaus suunnitella omaa elämää, se ei ole oikein. Kysymys on ihmisten kunnioittamisesta.

Liiketoiminnan ytimessä on pyrkimys menestykseen. Työsuhdeturva on työntekijöiden turva mielivaltaa vastaan, ei este liiketoiminnalle. Vakiduuni on taloudellisesti kannattavaa työnantajille, työntekijöille ja koko yhteiskunnalle.

Nollatuntisopimukset koskevat koko ajan yhä useampia työntekijöitä Suomen työmarkkinoilla. Mikään toimiala tai ammattiryhmä ei ole turvassa. Siksi on syytä toimia nyt.

Kampanjan ensimmäisessä vaiheessa keräsimme nollatuntisopimukset kieltävään kansalaisaloitteeseen eduskuntakäsittelyyn vaadittavan määrän allekirjoituksia. Operaatio Vakiduunin aktiivit keräsivät allekirjoituksia työpaikoilla ja lukuisissa yleisissä tilaisuuksissa yhteensä 63 110. Nyt siirrymme kampanjassa uuteen vaiheeseen ja sen aikana kartoitamme kansanedustajien mielipiteet nollatuntisopimusten kieltämiseksi sekä keräämme nollatuntitarinoita.

Vain yhdessä voimme parantaa pätkätyöntekijöiden asemaa. Kampanjamme vahvistumiseksi tarvitsemme uusia tukijoita. Täyttämällä tukijailmoituksen tuet kampanjaa, saat tietoa sen etenemisestä ja sinulla on mahdollisuus osallistua kampanjan tapahtumiin. Allekirjoita tukijailmoitus tästä.

vakiduuni_logo_vaaka

 

--> --> --> -->